Catering na spływie | Spływy Pontonowe w Bieszczadach

Catering na spływie
Smaczne zakończenie spływu

Lokalne przysmaki

OGNISKA I CATERING

Podczas spływów organizowanych przez ZielonyPonton zawsze dajemy możliwość odpoczynku na brzegu. Warto ukoronować spływ sanem odpowiednim posiłkiem. Podstawowe pakiety ogniskowe to kiełbaska brzozowska, pieczywo, proziak  (regionalny podpłomyk na ciepło z masłem), herbatka i dodatki w postaci kechupu i musztardy. Możliwe jest jednak rozbudowanie o np. gulasz węgierski z kociołka, domowe wypieki, pstrąga i wiele więcej domowych dań!  Uczta na brzegach rzeki to niezapomniane doznanie !

Ogniska na brzegu

CENA

22 zł

dzieci

25 zł

dorośli

Co jest w cenie?

  • KIEŁBASKA REGIONALNA Bardzo dobrej jakości kiełbasa swojska  z lokalnej masarni. 
  • PIECZYWO –  Krojony chleb
  • CIEPŁA HERBATA – Gorąca herbata w dwóch smakach, w jednym z kraników z dodatkiem bieszczadzkich ziół o korzennym smaku.
  • PROZIAKI* – Rodzaj podpłomyka. Pieczony na blacie kaflowej kuchni według tradycyjnej receptury ! Smak naszego dzieciństwa.
  • MASŁO Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM* – Masło zmieszane z rosnącym dziko w Bieszczadach czosnkiem niedźwiedzim. Niezwykły smak i aromat.
* – dotyczy ceny dla grup dorosłych

Pozostałe propozycje

GULASZ Z KOCIOŁKA

GULASZ Z KOCIOŁKA

Nad ogniskiem bulgocze gulasz, wrze woda w żeliwnym garnku postawionym na ognisku. Ciepłe masełko spływa po gorących pierogach. A to wszystko na brzegu rzeki w trakcie spływu pontonowego! Mniam!

TRADYCYJNE WYPIEKI

TRADYCYJNE WYPIEKI

W piekarni działającej w Miasteczku Galicyjskim na terenie sanockiego Skansenu powstają niezwykłe, tradycyjne smakołyki. Dostępne są one również na przystani Zielonego Pontonu – bo któż nie potrzebuje uzupełnić poziomu cukru we krwi po zakończonym spływie?

DEGUSTACJA WINA

DEGUSTACJA WINA

Na podkarpackich stokach leży najwięcej winnic w Polsce. Mamy tutaj dobry klimat i świetnych winiarzy. Zapraszamy Was po spływie pontonowym (nigdy przed 🙂 ) na degustację wina w winnicy Dolina Sanu Pana Józefa Bodziaka . Więcej o winnicy przeczytasz